Home knop niet gevonden :(
no navicon found no close icon found
Home knop niet gevonden :(

Aantal video's van O Fino Da Bossa

Stadsschouwburg, Amsterdam - 8 november 2016

Paradiso - 22 september 2013

De Meervaart - 12 augustus 2013 - Volledige optreden

Gespeelde nummers:

  • Desaparecido
  • Nerinyo
  • Fala Não
  • Vi Voçê

De Meervaart - 6 oktober 2012

Radio

Wat was uitgezonden Waar op uitgezonden Datum
Vier nummers en interview AVRO's Opium Radio, Radio 1 10 december 2013
Twee nummers en interview Amsterdam Fm 14 september 2013
Vier nummers en interview RTV N-H 13 september 2013

 

Pers

Recensies en artikelen

De Telegraaf - 4 / 5 sterren

Het volledige artikel is te zien op telegraaf.nl .

Zijn enthousiasme voor de muziek heeft Scheepmaker weten over te brengen op de elfkoppige band die belangeloos aan het album heeft meegewerkt. Het warme geluid van Braziliaanse klanken stroomt niet alleen door Scheepmakers akoestische gitaar, maar duidelijk ook door zijn hart.

Gitarist

Het volledige artikel is te zien op gitarist.nl

Sinds de presentatie van zijn bossanovaproject O Fino Da Bossa in Paradiso, kreeg de Noord-Hollandse gitarist Paul Scheepmaker lovende kritieken uit binnen- en buitenland. O Fino Da Bossa en album 'Na Rede Da Varanda' staan nu een half jaar op de wereldkaart en voor Scheepmaker is bossanova niet meer weg te denken uit zijn leven. "De akkoordprogressies blijven mij verassen."

Maxazine - 9 / 10 sterren

Het volledige artikel is te zien op maxazine.nl .

O Fino Da Bossa voert de luisteraar mee langs uitnodigende smaakvolle melodieën, opwindende ritmes en prachtig gezongen Portugese teksten die de temperatuur laten stijgen naar Zuid-Amerikaanse maatstaven. Het ene moment herinneren de liedjes aan de meeslepende standards van Antônio Carlos Jobim, het volgende moment aan de gevarieerde stijl van Baden Powell, terwijl liedjes als ‘O Pai-De-Santo’ en ‘Ainda Voce No Meu Coracao’ de folkinvloeden met succes vertegenwoordigen. Andere hoogtepunten zijn onder meer ‘Fala Nao’, ‘Nerinyo’, ‘No Quintal Da Dona Flor’ en ‘Tudo Que Passou’.

Written in Music - 3.5 / 5 sterren

Het volledige artikel is te zien op writteninmusic.com

Eigen nummers, zelf geschreven in het Portguees, zelf geproduceerd en uitgegeven. Dat is al een prestatie op zich. Maar boven alles is het een album dat gehoord, beter, beluisterd mag worden. Een prachtig staaltje van plattelands bossa nova die je uitnodigt mee te reizen naar de sferen van Brazilië en je door de muziek te laten bedwelmen.

Haarlems Dagblad

Het volledige artikel is hier te zien.

De presentatie in het stampvolle Amsterdamse Paradiso is een succes. Met een elfkoppige band wordt een aantal liedjes van het dubbelalbum 'Na rede da veranda' vertolkt. Het is verbazingwekkend om te zien hoe soepel de handen van Scheepmaker over de hals van zijn gitaar bewegen, en hoe schijnbaar moeiteloos hij de ingewikkelde jazzakkoorden pakt.

NTB

Het volledige artikel is hier te zien.

In zijn enthousiasme heeft Paul Scheepmaker alles uit de kast getrokken. Met de blazers, strijkers, backingzangeressen en vaste leadzangeres Yinske Silva brengen ze een levendig maar, altijd in de kern relaxt Bossarepertoire. Alhowel er steeds veel gebeurt, 'tranquilo', open en Zuid-Amerikaans.

 Biografie - Paul Scheepmaker

Paul Scheepmaker is een echte gitaarvirtuoos uit de Haarlemmermeer. Hij studeerde zowel aan het Utrechts en het Hilversums conservatorium waar hij afstudeerde als klassiek gitarist, met een minor in jazz.

De afgelopen 25 jaar maakte hij deel uit van verschillende rockbands, speelde hij in studiosessies en trad hij op met een aantal van de grootste Nederlandse artiesten op festivals en in tv programma's. Naast een succesvolle lespraktijk componeerde hij ook muziek voor films en reclames.

Vanaf zijn eerste uitgave in 1990 (het album "Come Along", in eigen beheer) is hij niet gestopt met het delen van zijn muziek. Hij bracht verschillende platen uit in projecten die hij starte of waar hij aan deelnam. ("ONE" van Gues - 2002, "The Monster" van The open - 2005), voordat hij in 2006 begon aan een enthousiaste reis die eindigde in het album "Na Rede da Varanda" van zijn laatste project O Fino Da Bossa. Met O Fino laat Paul zijn grote passie voor Braziliaanse muziek zien en zijn toewijding om het aan de wereld te tonen. Hij heeft het album zelf geschreven, opgenomen, geproduceerd, gemixt en uitgegeven. Het album is op 22 september 2013 gelanceerd met een live optrede in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Sindsdien is het beluisteren via Radio 1, 2, 5 en 6. O Fino speelde live in AVRO's Opium.

Via UniRadio is O Fino op de radio in Spanje, Mideen- en Zuid Amerika, via WWOZ is het op de radio in Amerika en via Emap.FM is het album wereldwijd.

Het album Na Rede da Varanda kreeg lovende recensies in De Telegraaf met 4 van 5 sterren, het Haarlems Dagblad, Muziekwereld, Maxazine met 9 van 10 sterren en er verscheen een uitgebreid artikel in het blad Gitarist. Het album is te vinden op onder anderen iTunes, Spotify en Google Play Music.